Malzemeler:
– BALIK DÜNYASI Halka Kalamar
– 1 çay kaşığı karbonat
– 1 limon
– 1 tutam tuz
– Kaplama için un
– 1 tutam şeker
– 1 şişe maden suyu
Pişirme Önerisi:
BALIK DÜNYASI Kalamarlarını yıkayıp eriterek suyunu süzün.
Derin bir kaba kalamar, karbonat, şeker ve limonu alıp yoğurmaya başlayın. Yoğurdukça köpürecektir. Bu işlemi yaklaşık 15-20 dk kadar yapın. Sonra maden suyunu ekleyerek kalamarları dolaba kaldırın. En az 3 saat dolapta dinlendirin. Ne kadar uzun süre dinlendirilirse o kadar lezzetli ve yumuşak olacaktır.
Dolaptan çıkartılan kalamarları süzdürün. Un İçerisine biraz tuz atıp karıştırdıktan sonra kalamarı una bulayıp derin kapta kızmış yağda 5-7 dk kadar kızartın.
Kevgir kullanarak servis tabağına bir peçete üzerine alırsanız yağı süzülecektir. Servise hazırdır.
Afiyet olsun…